Training & Coaching bij organisatieveranderingen
“Als harder werken niet meer werkt” - Daniel Ofman
Wimatch helpt grip te krijgen op onproductieve gedachten en emoties
“You can't stop the waves, but you can learn to surf.” ― Jon Kabat-Zinn
WiMatch helpt je met jezelf bezig te zijn, zonder moeten
“Je kunt worden wie je wilt zijn” – Marijke Korendijk

Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en doorzettingsvermogen

Hoi, ik ben Marijke Korendijk en een aantal maanden geleden heb ik het besluit genomen om zelfstandig ondernemer te worden. Ik begeleid werkgevers en werknemers bij organisatieveranderingen. Oprechte aandacht voor grote en/of kleine aanpassingen in een functie, in een team of in de onderneming houdt mensen en bedrijven namelijk energiek en succesvol.

Vol energie een naam bedacht, website ontworpen, extra vakinhoudelijke opleiding gaan volgen, programma in elkaar gezet voor de maand december; combi van MVO en jezelf en elkaar beter leren kennen. WiMatch Training & Coaching was geboren en ik was bezig met een vliegende start!

Maar 2 weken voor mijn officiële startdatum gebeurde het volgende: Mijn vader kreeg een lichte beroerte. De zoveelste keer dat mijn vader naar het ziekenhuis werd afgevoerd en dan weer tijden moest revalideren om te worden wie hij wilde zijn. Het werd pijnlijk om te zien en voor hem te ervaren, dat wat mijn vader maakte  tot wie hij was, nu wel heel erg in het geding kwam. Namelijk zijn;

Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en doorzettingsvermogen.

Hoe mijn vader de laatste jaren ook zijn best deed, het werd steeds minder. De laatste 4 tot 5 jaar is hij eigenlijk elk jaar wel een keer uit zijn huis gehaald door de brandweer en ambulance. In elkaar gezakt en gevonden op de grond. Elke keer ook niet echt duidelijk wat het nou precies was. Nog maar pilletje erbij, pacemaker, traplift, alarmbel in huis. Weer ziekenhuis in,  thuishulp erin en eruit. Mijn god, werden die dames weer voor de zoveelste keer ontslagen door mijn vader omdat hij er geen zin meer in had dat er iemand kwam om hem te helpen met douchen en aankleden!
Weg zelfstandigheid, weg zelfredzaamheid… Dus weg met thuishulp en lang leve het doorzettingsvermogen! Wat heb ik die man daarom elke keer weer bewonderd!

Maar het ging niet meer. Vorig jaar was wel een echt dieptepunt toen hij werd getroffen door bloedvergiftiging en toen was er ook voor het eerst sprake van dat hij het eigenlijk wel ‘genoeg’ vond. Nadat toen eigenlijk ook de behandeling stop was gezet herstelde hij als een soort wonder en hij heeft 10 maanden lang gevochten om weer te worden wie hij wil zijn: Zelfstandig en zelfredzaam.

Dat is gelukt voor 2 maanden. Deze keer wel met 2x zijn auto half total loss maar dat mocht ook wel eens na zoveel schadevrije jaren zei hij dan 😉 En nu was het echt genoeg! Mijn vader was er klaar mee, in de toekomst zag hij geen zelfstandigheid meer en zijn doorzettingsvermogen voldeed niet meer.

Ik ben zo ontzettend trots op dit moedige besluit en hoe mijn vader dit heeft gedragen! Ik hoop dat ik ooit zelf zo moedig durf te zijn! Na afloop van de dienst zei iemand tegen mij: “Al lijk je maar een heel klein beetje op je vader…”
Nou Pa, iets later dan gepland maar ik ga een succes maken van WiMatch! Tot snel.

marijkekorendijk

Pin It on Pinterest

Share This