Training & Coaching bij organisatieveranderingen
“Als harder werken niet meer werkt” - Daniel Ofman
Wimatch helpt grip te krijgen op onproductieve gedachten en emoties
“You can't stop the waves, but you can learn to surf.” ― Jon Kabat-Zinn
WiMatch helpt je met jezelf bezig te zijn, zonder moeten
“Je kunt worden wie je wilt zijn” – Marijke Korendijk

Wie ben ik?

Wie ben ik?

Dit lijkt zo’n gemakkelijke vraag en er wordt ook heel snel gezegd; je weet toch wel wat je wilt en wie je bent?
Toch is het antwoord hierop helemaal niet zo eenvoudig. Stel deze nu eens aan jezelf.

Een grote groep zal waarschijnlijk zeggen; “Ik ben gewoon mezelf!“
Dat lijkt in eerste instantie een aardig antwoord maar zegt inhoudelijk niks. Wel is het voor veel mensen een antwoord en gedachten waar ze rustig van worden. Maar geeft dit antwoord ook energie of maakt het je alleen een beetje rustig?

Daarnaast zullen er ook mensen die zo’n vraag als egoïstisch beschouwen aangezien deze mensen zich vooral bezig houden met anderen. En dan met name met wat anderen van je verwachten en wat anderen mensen nodig hebben. Maar wat doet het met je als je dienstbaar bent zonder zelfkennis en vertrouwen? De kans is groot dat je jezelf helemaal wegcijfert en uitgeput raakt!

Dan is er ook een groep mensen die denkt en vindt, dat hij of zij het zichzelf niet kan permitteren c.q. te lastig vindt om naar zichzelf te kijken. Zaken zoals ambitie, carrière en materiele wensen eisen zoveel energie op dat de vraag ‘wie ben ik’ daar niet in past. Alle aandacht is naar buiten gericht maar om in de werkwereld overeind te blijven moet je ook met enige regelmaat reflecteren en jezelf de vraag stellen wie je bent en wat je wilt. Anders is de kans op een burn-out, depressie, midlifecrisis of zelfs een hartinfarct groot!

Last but not least is er nog een groep mensen waarbij angst de reden is waarom deze vraag lastig te beantwoorden is. Deze categorie mensen durft gewoonweg niet naar binnen te kijken omdat ze bang zijn daar allerlei mogelijke problemen en gevoelens tegen te komen, waarvan ze bang zijn zich daarin verliezen.

Nu is het mooie dat we ALLEMAAL zijn geboren met een aantal prachtige kwaliteiten en daarbij hebben we (helaas) ook de bijpassende valkuilen meegekregen. Ook hebben we allemaal onze ontwikkelpunten meegekregen bij de geboorte, onze uitdagingen.

Benieuwd geworden naar de vraag ‘Wie ben ik?’ Begin dan eens met het zoeken naar de mooie kanten van jezelf………Je kernkwaliteiten!

Veel plezier en tot volgende week!

Groeten,

marijkekorendijk

Pin It on Pinterest

Share This